Vermes Tímea – meghívó a Zrínyi 1566 című rockmusical szigetvári előadására

Zrínyi család címereIgaz, hogy még javában tombol a nyár, szórja sugarait a nap, néha lecsap ránk egy-egy nagyobb zivatar, jégeső dobog a házak tetején, de a simogatóan langymeleg ősz is vészesen közeledik, úgy közeledik, ahogyan a szigetvári bemutató időpontja oson elénk; 2016. szeptember 5-én, 6-án, 8-án és 9-én (esőnap: szeptember 10. és 11.), 19:30 órai kezdettel a Szigetvári Várban szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Zrinyi 1566 című történelmi rockmusical előadásaira!

A Zrínyi család tagjai a magyar és a horvát nemzeti történelem hősei, gróf Rosenberg Éva (akinek a szerepét Mahó Andreával felváltva játsszuk a musical-ben), a szigetvári hős Zrínyi Miklós IV. felesége, és a sok névvel, vagy név nélkül híressé lett személy.

,,Éld át a múltat ott, ahol őseink megélték a jelent! – Bátorság, önfeláldozás, hazaszeretet, összetartás, szerelem… Értékek, melyek a mai rohanó világban a leginkább felértékelődnek. Értékek, melyekkel a nézők garantáltan találkozhatnak az előadás során.”

“Szigetvár 1566-ban három részből állt: a külső-, a középső- és a belsővárból, illetve az Óvárosból, az Újvárosból és a Várból. Mind a három rész körül volt árkolva és a részeket hidakkal kötötték össze. A várat öt bástyával erősítették meg. A 4–5 méteres és néhol 7 méteres várfalakat úgy építették, hogy az összekapcsolt tölgyfagerendák közé földet döngöltek. Téglából a haranglábak és a várvédő katonák házai épültek. A bécsi Haditanács 3000 főben állapította meg – Újváros nélkül – a katonaság létszámát, értesülhetünk Zrínyi 1566. március 21-i leveléből, amelyben sürgeti a katonai állomány 6000 főre történő kiegészítését. Hasztalanul, ugyanis azt augusztusra sem töltötték fel, azaz a szultán csapatai huszonnégyszeres túlerőben voltak. A várban a katonaságon kívül még 2000-re volt tehető a parasztok, kőművesek, ácsok, továbbá asszonyok és gyermekek száma. Az Újváros felépítésével a vár védettsége csökkent, a Haditanács sem küldött újabb csapatokat, sőt Zrínyinek kellett hozzájárulnia a katonaság eltartásához.”

Jegyek kaphatók: Jegy.hu, valamint a Zrínyi 1566 és a Moravetz Produkció hivatalos Facebook oldalán a Foglalás most gombra kattintva!

MEGOSZTÁS

Minden vélemény fontos!

Engedélyezett tag-ek:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>